Održana prva IT Support Day konferencija u Banjoj Luci

Kompanija Sirius 2010, 06. jula 2022. godine u hotelu “Jelena” u Banjoj Luci organizovala je prvu konferenciju pod nazivom “IT Support Day” namijenjenu krajnjim korisnicima.

Cilj konferencije bio je okupiti korisnike i stručnjake, odnosno predstavnike vendora ManageEngine, Bitdefender i Cambium Networks, te učesnicima približiti prednosti tehnologija koje mogu da koriste u svom poslovnom okruženju. Zajedničko svim predstavljenim rješenjima je centralna konzola za upravljanje (Cloud i On-premise), koja omogućava krajnjim korisnicima jednostavniju administraciju i održavanje, odnosno uštedu vremena.

Damir Hrs, 4Sec

Tokom konferencije učesnici su imali mogućnost da se pobliže upoznaju sa ManageEngine rješenjima koja je prezentovao Damir Hrs ispred kompanije “4Sec” iz Zagreba.

Damir je posjetiocima konferencije predstavio rješenja i mogućnosti Endpoint Central, OpManager i Service Desk Plus s naglaskom na specifičnost rješenja čiji je slogan “bring it together”, kako Damir ističe “jedna platforma za sva rješenja”.

Što se tiče antivirusnog rješenja, predstavljen je i lider u oblasti endpoint security-a Bitdefender, koji je prezentovao Goran Klipa iz kompanije “BitNet” iz Zagreba. Goran je posjetiocima konferencije istakao razlike između On-premise i Cloud rješenja. Cloud i On-premise omogućavaju centralizovanu upravljačku konzolu prema svim endpointima, dok je Cloud jednostavniji za održavanje i administraciju. Istakao je kako se za Cloud odlučuje i sve veći broj enterprise kompanija. Kompatibilnost sa drugim vendorima i verzijama je svakako važno za sve korisnike, te je Goran naglasio da je Bitdefender kompatibilan sa drugim rješenjima.

Goran Klipa, BitNet

Predstavnik kompanije “Aikom Technology” iz Zagreba, Marko Peica je predstavio Cambium Networks uređaje i rješenja, te napravio poređenje sa sličnim rješenjima drugih vendora. Zanimljivost koju svakako treba napomenuti je da novi Cambium Networks outdoor AccessPoint uređaji imaju domet i do 1km. Takođe imaju jako dobar odnos cijene i kvaliteta, što smo uvidjeli upravo poređenjem sa drugim vendorima gdje Cambium Networks uz sve funkcije drugih vendora dodaje i neke napredne uz daleko manju cijenu i nudi mogućnost upravljanja svim uređajima putem njihovog cloud-a/on-premise cnMaestro kontrolera, koji je potpuno besplatan.

Marko Peica, Aikom Technology

Nakon predavačkog dijela uslijedila je i sesija “nagradna pitanja”, a najaktivnijim učesnicima uručene su i vrijedne nagrade organizatora.

Konferencija “IT Support Day” opravdala je očekivanja okupljenih učesnika koji su teme predavanja ocijenili izuzetno korisnim.

Iz kompanije Sirius 2010, istakli su da su vrlo zadovoljni odzivom i reakcijom učesnika kao i cjelokupnim ishodom konferencije “IT Support Day“.