IBM Security QRadar za bezbjednost podataka

Učestalost tema kao što su cyber security, konstantni napadi ili zloupotreba podataka, navodi nas na pomisao da se tome treba posvetiti posebna pažnja. U vrijeme ekspanzije podataka i ubrzanog napretka tehnologija, razmjenjuje se ogromna količina povjerljivih podataka zbog čega treba obezbijediti sigurnost od neovlaštenog pristupa istim. Stremimo ka tome da maksimalno zaštitimo svoje klijente, njihove poslovne kao i lične podatke, te intelektualnu svojinu, izbjegnemo zastoje i osiguramo neometano poslovanje.

Mišljenje stručnjaka

Svjesni smo situacije da nema dovoljnog broja stručnjaka koji bi bili uključeni u jedan tim da sam segment bezbjednosti funkcioniše. Zato nam tehnologija pomaže da budemo sigurni.

Zamislimo sada vještačku inteligenciju koja nam pomaže da reagujemo prije samog incidenta kako se nijedan podatak ne bi ugrozio. Stručnjaci iz ove oblasti jednoglasno bi rekli da je poželjno korišćenje proaktivnog pristupa i da se monitoring vrši uz pomoć rješenja koje učinkovito i brzo otkriva bilo kakvu potencijalnu prijetnju i informiše nas o tome kako bi se spriječio incident koji bi naštetio poslovanju.

Vendori nude razna rješenja koja se bave bezbjednošću podataka na mreži, ali IBM Security QRadar nam posebno privlači pažnju.

Šta je QRadar?

 

IBM Security QRadar, vodeće SIEM (Security information and event management) rješenje koje pomaže u borbi protiv rastućih prijetnji uz modernizaciju i poboljšanje performansi bezbjednosnih operacija kroz

  • integrisanu vidljivost,
  • otkrivanja,
  • ispitivanja i
  • rješenja.

QRadar timu zaduženom za bezbjednost podataka omogućuje centralizovanu vidljivost na nivou preduzeća i djelotvorno prepoznaje prijetnje od najnižeg ka najvišem nivou prioriteta. Takođe može da prati i upozorava na promjene i na udaljenim lokacijama.

Još uvijek se pitate zašto QRadar?

Analitičari zaduženi za bezbjednost podataka, sa jednog mjesta mogu da nadgledaju i identifikuju kritične pojave koje dodatnom analizom eliminišu ili onemogućavaju napade i nanošenje štete. Sve to uz pomoć QRadara koji omogućuje:

  • kompletan uvid na bezbjednosne podatke sa jednog mjesta,
  • kreira listu prioriteta prema važnosti pregledom prijetnji u toku,
  • utiče na automatizaciju i naprednu analitiku i obavještava o vremenu potrebnom za ispitivanje prijetnji,
  • brzo poboljšanje performansi i integracija,
  • podstiče usklađenost i upravlja rizicima.

qradar

Korišćenje uređaja moguće je kako na Cloud-u tako i On-premise što je pogodno za sve, bez obzira koji način poslovanja koriste.

Detalje o QRadar rješenju možete pročitati ovdje.

Ukoliko želite da testirate uređaj u vašem poslovnom okruženju, obratite nam se za konsultacije i asistenciju.

Sirius IBM partner